Takarítson meg pénzt és bosszúságot könnyedén!

A gyújtóláng nemcsak energiát fogyaszt, hanem akár vizet is pazarol, ha fölöslegesen ég!

Elérhetőségek:

ALFA LŐRINC Kft.
Telefon:70/603-5363
e-mail:alfalorinc@gmail.com

Vissza a főoldalra

Árak

Napenergia, falfűtés

Vissza a tippekhez

Ajánlott linkek

ha van gyújtóláng, érdemes továbbolvasnia

Az átfolyós rendszerű gázbojlerek közül van olyan, amelyik nem gyújtólánggal indítja el az égőket, hanem piezóval, de ez sajnos még ma sem általános.

Az égéshez nem elég a gázt összeengedni a levegővel, hanem meg is kell gyújtani a gázt. Ennek legegyszerűbb módja a gyújtóláng, amelyet külön csappal zárhatunk el, illetve a bojler biztonsági rendszere is elzárhat bizonyos körülmények között. A piezókristály csak egy szikrát ad, ami azért nem annyira könnyen gyújtja meg az égőket, mintha már eleve lenne égés.

Az égés viszont két problémával jár: az egyik, hogy folyamatosan fogyasztja a gázt, és ezzel mind a számlánkat, mind pedig a környezetet megterheli.
A másik probléma, hogy fölöslegesen melegíti a vizet. Nem is kicsit! Előfordulhat, hogy a tíz-tizenkét órán keresztül magára hagyott bojlerből olyan forró víz folyik, hogy az már enyhébb égési sérülést is okozhat. Szokás ezt a problémát úgy megoldani, hogy az ember kifolyatja a bojlerből nagyjából azt a mennyiséget, ami benne van, majd csak azután teszi alá a kezét. Ez a módszer jó, ha csak a testi épségünket tartjuk szem előtt, de nagyon pazarló.
Miért? Mert azon túl, hogy egyszer már elfogyasztott gázzal melegítettük föl azt a vizet, ami haszon nélkül megy a csatornába, lehet, hogy fölöslegesen folyatjuk el, mert még éppen csak meleg lett volna.

Az igazán hatékony megoldás a piezós, gyújtóláng nélküli bojler, amely csak akkor fogyaszt gázt, amikor melegíti a vizet. De ez a rovat a befektetés nélküli megtakarításokról szól. Akinek tehát hagyományos átfolyós rendszerű gázbojlere van, a következőt teheti: éjszakára és hétköznap napközbenre zárja el a gyújtólángot!


A honlapon található fényképek, szövegek bármilyen, nem magáncélú felhasználásához írásbeli hozzájárulásunk szükséges.