Elérhetőségek:

ALFA LŐRINC Kft.
Telefon:70/603-5363
e-mail:alfalorinc@gmail.com

Vissza a főoldalra

Árak

Napenergia, falfűtés

Víz- és energiamegtakarítás


Ajánlott linkek

elzáró csapok, biztosítás, kártérítés

Fontos tudni, hogy egy társasházban szinte mindig a felszálló vezetékek (strang), illetve az ejtőcsövek tartoznak a közös tulajdonba. Egy ejtőcső vagy egy felszálló vezeték javítását a társasháznak kell fizetnie még akkor is, ha az az egyik lakástulajdonos lakásán belül van. A társasházi biztosítás is ezekre, illetve a többi közös csőszakaszra érvényes (pl. pincében), amennyiben a biztosítás ilyen jellegű károkra kiterjed.
Azzal is jó, ha tisztában vagyunk, hogy ha viszont a mi tulajdonunkban levő csőszakasz miatt elázik egy szomszédunk, akkor nekünk kell az ő kárát megtérítenünk - vagy a biztosítónknak, ha van, és amennyiben kiterjed erre a lakásbiztosításunk.

A csőtörés okozta mindenféle kárt mérsékelni lehet a megfelelő elzárócsap mielőbbi elzárásával. Lehetséges, hogy magának az ázásnak a megszűntetése 10-20 ezer forintból megoldható, de ha eláztatjuk az alattunk lakó(ka)t, akkor örülhetünk, ha csak egy festést kell fizetni. Tehát: tudjuk meg, hogy mit hol lehet elzárni! Ahol van vízóra, ott a vízóránál van elzárócsap. Mosdók, mosogatók, WC-k környékén szokott lenni sarokszelep vagy csempeszelep, ezek pl. a flexibilis cső (fémszövettel borított gumicső) hibája esetén adják meg a lezárás lehetőségét csak az adott helyen. Elzárócsap szokott lenni még pincékben is a felszálló vezetékek aljában, illetve a vízóra aknában.

Vissza a karbantartási tippekhezA honlapon található fényképek, szövegek bármilyen, nem magáncélú felhasználásához írásbeli hozzájárulásunk szükséges.